Hoe kan ik een deel van de oplossing zijn?

Vertaald deel van transcript van de video

Hoe definieer je het probleem en wat is het en hoe maak je er deel van uit dat je dat probleem blijft voeden en hoe kun je geen deel uitmaken van het probleem en deel uitmaken van de oplossing.

Eén persoon die daarover nadenkt en dan met een andere persoon praat, dat is de manier waarop het moet gebeuren. Dat is niet alleen de manier waarop het gedaan kan worden, maar dat is de manier waarop het gedaan moet worden. Er is geen andere manier dan dat mensen zelf van gedachten veranderen.

Lees verder “Hoe kan ik een deel van de oplossing zijn?”

Vrijheid en Verantwoordelijkheid

Het vorige bericht “De rol van ouder” staat vol met vragen over ouderschap. Niet omdat ik geen antwoorden zou hebben, want die heb ik wel voor mijzelf, maar omdat het ouderschap helemaal alleen maar kan worden ingevuld door de ouders zelf. Iedereen zal er wat van vinden hoe het door jou wordt aangepakt en dat is eigenlijk helemaal niet interessant.

Mijn grootste zorg om het zo te zeggen is alleen maar dat er helemaal geen aandacht wordt besteed aan het opvoeden van kinderen tijdens het onderwijs dat we allemaal verplicht volgen. Er is zoveel bekend over de resultaten van de verschillende manieren van opvoeden, er is zoveel bekend over de de positieve en negatieve effecten op kinderen, dat het logisch zou zijn om dat alle kinderen bij te brengen alvorens zij het ouderschap aangaan. Maar nee, de enige manier om deze informatie te verkrijgen is om bijna alternatief te noemen boeken te gaan lezen en bestuderen en daarnaast specifiek een ander soort onderwijs te kiezen. Dat laatste wordt dan ook nog eens moeilijk gemaakt omdat je het dan geheel zelf mag betalen. De overheid die voor ons zorgt geeft duidelijk aan wat jij zou moeten kiezen, lijkt wel.

Lees verder “Vrijheid en Verantwoordelijkheid”

De rol van ouder

In het vorige bericht “De fase van volwassene”, heb ik het al genoemd, ik ga het hebben over het ouderschap.

Hoe kies je ervoor om kinderen te krijgen? Voelde je de niet te stoppen drang om kinderen te krijgen, wellicht dat je een soort weten had dat kinderen het belangrijkste in je leven zijn? Had je het idee dat je je niet wist wat met je leven te doen als je geen kinderen zou hebben? Het idee dat kinderen jouw leven compleet zouden maken? Is dat aangepraat door je ouders of door sprookjes en andere verhalen uit je jeugd of is het de media die dit als een perfect leven in de spotlights zet? Of is het gewoon de natuur en kunnen we er van vinden wat we willen, het is en blijft niet meer en niet minder dan de natuur?

Als je het aan mij vraagt ben ik de mening toegedaan dat het in de natuur nu eenmaal zo werkt. De mensen die er wel voor kiezen kunnen allemaal redenen verzinnen waarom het een goede keuze is en diegene die er niet voor kiezen doen precies hetzelfde, die kunnen allemaal redenen oplepelen waarom het een goede keuze is. Het is een feit dat baby’s geboren worden.

Lees verder “De rol van ouder”

De fase van volwassene

Als mens, als avatar in de virtuele realiteit, doorloop je verschillende fasen. Je wordt geboren als baby en je groeit verder naar peuter, kind, adolescent (puber), volwassene, senior, om maar een paar fasen te noemen. Hoe je het ook wendt of keert, dit ga je doorlopen.

De vorige post over vrije wil “Waarschijnlijkheid en vrije wil”, probeert uit te leggen dat we als mens niet alles kunnen kiezen wat we maar willen, maar dat er een keuzeruimte is waarbinnen je kunt kiezen. Dat klinkt vervelend, maar als je die post terugleest, zul je begrijpen wat ik bedoel.

In dit bericht wil ik het hebben over de fase ’volwassene’. Waarom? Omdat dit waarschijnlijk de fase is van de meeste lezers van dit bericht. Dus ik hoop dat het je gaat aanspreken.

De nieuwe wetenschap, epi-genetica en energie-psychologie, maken duidelijk hoe wij als mens gevormd zijn, hoe onze overtuigingen gevormd zijn, wat we normaal vinden, dat dit allemaal in ons onderbewustzijn wordt opgeslagen, en dat we meer dan 95% van de tijd onze beslissingen, onze keuzes, onbewust maken. Oftewel, hoe bewust maken we onze keuzes eigenlijk. Gebruiken we onze brede keuzeruimte wel?

En als we in een leeromgeving voor bewustzijn zijn, leer ik dan wel wat ik wilde leren?

Lees verder “De fase van volwassene”

Waarschijnlijkheid en vrije wil

Vorige week, in het bericht “De mens, de avatar in de virtuele realiteit” schreef ik over de avatar, oorzaak-en-gevolg en waarschijnlijkheid. In deze post ga ik het hebben over vrije wil, keuzevrijheid en intentie. Hebben we nu wel of geen vrije wil? Of staat alles in de toekomst al vast? Als dat laatste zo is, dan hebben we dus helemaal geen vrije wil of keuzevrijheid. Als we wel vrije wil en keuzevrijheid hebben, dan is het dus logisch dat de toekomst niet vast staat.

In de post van enkele weken geleden; “In een andere staat van bewustzijn”, heb ik een experiment voorgesteld om van tevoren te kijken wat een keuze tot gevolg zou kunnen hebben, met de hoogste waarschijnlijkheid. Dit is een heel andere manier van keuzes maken dan alleen maar het vele nadenken wat we geleerd hebben te doen.

In de post van vorige week heb ik een experiment voorgesteld om al met intentie te werken, of misschien beter gezegd, te spelen. Datgene wat je dan probeert te bewerkstelligen is het aanpassen van de waarschijnlijkheid van wat er zal gebeuren. Stel je voor dat je een kans hebt om de toekomst, ook al is het minimaal, te kunnen veranderen. En dat kan, zoals ‘My Big TOE’ aangeeft, alleen maar met intentie. De kans dat het de waarschijnlijkheid van iets verandert, is groter, als de intentie ook entropie verlagend is. Dat is een mond vol!

Plezier bij het lezen en het experimenteren gewenst!

Lees verder “Waarschijnlijkheid en vrije wil”

De mens, de avatar in de virtuele realiteit

Tot nu heb ik geschreven over een andere manier om naar de wereld te kijken, namelijk dat de aarde een virtuele realiteit is, een leeromgeving voor individuele bewustzijnseenheden. Steeds meer wetenschappers beginnen in te zien dat het bewustzijnsveld, het quantumveld, het nulpunt veld of hoe het ook genoemd wordt, de basis is van onze realiteit. In Jip en Janneke taal; De materiële wereld die wij denken te kennen, is niet wat het lijkt. De aarde, het universum is een virtual-reality-game om ons bewustzijn te ontwikkelen, zeg maar onze ziel. Een heel andere manier van kijken dan dat we per ongeluk zijn ontstaan in het grote universum. We zijn hier op aarde om steeds betere keuzes te maken en we kunnen leren van de gevolgen van onze gedane keuzes. Betere keuzes maken voor jou en jouw omgeving leidt logischerwijs tot meer compassie.

Vorige week (“Een andere staat van bewustzijn”) stelde ik ook een experiment voor. De plek waar je naar toe gaat, is het bewustzijnsveld. Als je het experiment gedaan hebt, ben ik uitermate benieuwd wat de ervaring is geweest. Ik hoor dat heel graag. Als je wilt, laat dan een reactie achter.

In deze post ga ik het hebben over de avatar, over ons dus eigenlijk, de mens. Als je de metafoor van een video game, een role-playing-game (RPG) erbij haalt, dan kun je als speler van de virtuele realiteit (VR) je eigen avatar aanmaken. Je kunt er voor kiezen een elf, een tovenaar of zelfs een draak te zijn. Als je gekozen hebt voor de draak, dan zie je een draak op jouw scherm verschijnen, en de andere spelers van het spel zien alleen maar de draak, jouw avatar. De andere spelers zien niet jou als mens. In het leven op aarde, ben jij als mens, de avatar in deze realiteit, door alle andere spelers te zien. Jouw ziel, hoger zelf, jouw bewustzijnseenheid, oftewel de deelnemer aan realiteit aarde, is niet te zien.

Lees verder “De mens, de avatar in de virtuele realiteit”

In een andere staat van bewustzijn

marc-sijm-ivdavra-fractals

In de vorige post (“Virtuele realiteit Aarde”) heb ik een experiment voorgesteld, een eerste experiment om voor jezelf te kunnen verifiëren of het model van de theorie-van-alles zou kunnen kloppen. Ik ben zelf zeer benieuwd of iemand dit experiment heeft gedaan en wat de ervaring is geweest. Ik hoor dat heel graag.

Zelf heb ik dit experiment (natuurlijk) ook gedaan. De eerste keer ontving ik werkelijk direct een beeld, een film, met wat er dan zou zijn gebeurd. Voor ik het door had kwamen de gedachten als: “dit bedenk ik zelf” en “ja, dat is logisch dat het zo zou kunnen zijn gegaan” en nog veel meer van dergelijke gedachtes. Oftewel ik besloot toen al snel dat ik geen informatie had ontvangen maar dat ik het zelf aan het verzinnen was. Experiment mislukt. Het is niet voor mij om dit te doen. En ga zo maar verder.

Hoe met dit denken, deze gedachten, om te gaan? En waarom is het moeilijk te onderscheiden waar die informatie vandaan komt, van jezelf of toch van die gegevens in het bewustzijnsveld.

Verder komen in deze post de onderwerpen waarschijnlijkheid en keuzevrijheid aan bod.

Weer veel leesplezier gewenst!

Lees verder “In een andere staat van bewustzijn”

Virtuele realiteit aarde

De post van vorige week (”Virtuele realiteit doorgronden”) bevat het statement; “De aarde, het universum, is een dergelijke virtuele realiteit simulatie in het bewustzijnsveld.” Ik hoop dat je hier niet alleen maar sceptisch over bent, maar ook open-minded over kunt zijn om het te willen en kunnen onderzoeken. Nogmaals, ik vraag je niet om het te geloven. Ik stel voor, daag je uit, het voor jezelf te onderzoeken.

Het theorie-van-alles model met de naam “My Big TOE” beschrijft de onderdelen die je allemaal nodig hebt voor het draaien van een simulatie. Deze zal ik een voor een kort beschrijven. De computer, de gegevens, de regels, de spelers en de informatie uitwisseling.

Daarna ga ik ook iets meer vertellen over welke experimenten met dit model mogelijk zijn zodat je het voor jouzelf kan toetsen en wellicht jouw wereldbeeld werkelijk kan of zal veranderen. En, eigenlijk wens ik je dat toe, dat jouw beeld van de wereld, van wat de realiteit is, verandert. Natuurlijk moet je nog steeds naar je werk, heb je zo je verantwoordelijkheden, dat zal niet veranderen, maar wat belangrijk is, bijvoorbeeld wat de zin van het leven is, het kan allemaal veranderen.

Veel leesplezier gewenst! Geniet van deze reis.

Lees verder “Virtuele realiteit aarde”

De Goednieuwsfabriek gaat de bühne op (en IVDAVRA is daarbij)

De Goednieuwsfabriek presenteert;

“Een ontmoeting met het niet weten”
Een voorstelling die geen voorstelling is

Laat je verrassen door de energie van het niet-weten.

Op de inspirerende en prachtige plek Op Hodenpijl (Kerk) in Schipluiden neemt Saskia Sieverink je mee in haar verwarrende, heldere, mistige, mystieke, kronkelige en schatrijke binnenwereld. Daar waar spiritualiteit de nuchterheid ontmoet, daar waar de emotie het denken ontkracht, daar waar het niet-weten inspireert naar oneindige mogelijkheden, daar waar het onzichtbare botst met de perceptie. Zij laat ervaringen de revue passeren met een down to earth mentaliteit in hogere sferen met een flinke dosis eigen-wijsheid. Daar ontstaat een ander wereldbeeld. Of was dat wereldbeeld al verankerd in haar zijn? En hoe navigeert zij Virtuele Realiteit Aarde?

Marc Sijm, auteur van IVDAVRA: Instructie Voor Deelname Aan Virtuele Realiteit Aarde, is te gast om te vertellen over zijn bijzondere boek.

Meer info binnenkort.

Marc Sijm