Hoe kan ik een deel van de oplossing zijn?

Vertaald deel van transcript van de video

Hoe definieer je het probleem en wat is het en hoe maak je er deel van uit dat je dat probleem blijft voeden en hoe kun je geen deel uitmaken van het probleem en deel uitmaken van de oplossing.

Eén persoon die daarover nadenkt en dan met een andere persoon praat, dat is de manier waarop het moet gebeuren. Dat is niet alleen de manier waarop het gedaan kan worden, maar dat is de manier waarop het gedaan moet worden. Er is geen andere manier dan dat mensen zelf van gedachten veranderen.

Als we anders denken en voelen zullen we anders zijn en dat is alles wat nodig is. Het zijn gewoon genoeg mensen, misschien tien procent van de bevolking, die positief denken in plaats van negatief en dat is misschien alles wat nodig is. Maar het gebeurt op individueel niveau.

Het is niet zo, dat we moeten wachten op een groot instituut dat ons gaat vertellen hoe we moeten denken. Dat is gewoon meer van hetzelfde. Mensen vertellen hoe ze moeten denken is een deel van het probleem. Het is geen deel van de oplossing. Iedereen op zijn eigen manier laten denken, maar positief en zorgzaam, dat is de oplossing. Dus er is geen grote overkoepelende krachtige oplossing waar jij zo klein voor bent dat je er geen deel van uit kunt maken, dat bestaat niet. Al die grote overkoepelende oplossingen zijn disfunctioneel, dat is het probleem.

We willen dat mensen dit of dat geloven of zich zo of zo gedragen, dat is het probleem. Het moet gebeuren op het niveau van de basis, op het niveau van het individu, dat in zijn eigen geest de werkelijkheid op een andere manier ziet, zodat hij zich realiseert dat hij meer onder deze illusie moet staan en minder deel moet uitmaken van het probleem. En hoe kunnen ze dat op een kleine manier doen? Dat is wat er nodig is. En je telt miljarden en miljarden van deze kleine keuzes en beslissingen bij elkaar op en je hebt een succes.

Dus al dit succes moet plaatsvinden op individueel niveau. Niet alleen kan succes plaatsvinden op individueel niveau, het is de enige plaats waar het kan plaatsvinden.

Marc Sijm