Veel gestelde vragen

Op deze pagina komen veel gestelde vragen en het antwoord van de auteur. Heb je een vraag, stel deze via het formulier onderaan de pagina.

Antwoorden op vragen

Marc Sijm, zoon van een timmerman, opgegroeid in een dorp in West-Friesland, geschoold in de bouwkundige techniek, werkzaam in de informatica, opgeleid in Chinese geneeskunde, intuïtieve ontwikkeling, is Effortless coach en PSYCH-K® facilitator.

Marc is geboeid door wat hem beweegt, wat hem tegenhoudt, wat ieder mens beweegt en wat ieder mens tegenhoudt. Hoe mensen anders zijn van elkaar en toch ook weer precies hetzelfde zijn.

De altijd aanwezige nieuwsgierigheid naar antwoorden op de vragen ‘wie ben ik?’, ‘wat is mijn reden van bestaan?’, ‘waar kom ik vandaan?’ hebben zijn levenspad, zijn keuzes van opleidingen en zienswijze bepaald en hebben geleid tot het tot stand komen van dit boek. Als free-lancer doet Marc soms opdrachten bij multinationals.

Door alle informatie die ik in die continue ontdekkingsreis tot me heb genomen, heb ik mij ontwikkeld tot wie ik nu ben.

Hoe mensen mij omschrijven: Een aandachtige luisteraar, een prater, open-minded en sceptisch. Een techneut, een gevoelsmens, een snelle scherpe denker, iemand die een verrassend ander perspectief kan geven.

Ik wil alles weten, alles begrijpen, ik wil blijven leren. Ik stel vragen en ben geïnteresseerd in de antwoorden.

Ik wil het meest gelukkige leven hebben voor mijzelf, mijn familie, mijn naasten. Dat iedereen het meest enerverende voortvarende voorspoedige leven heeft wat mogelijk is. Dat kun je alleen maar zelf doen.

En daar wil ik iedereen die dat wil, bij ondersteunen.

Ik wil weten wie en wat ik ben. Spiritualiteit is mijn manier om mijzelf te leren kennen. Volgens mij is het zelfs de enige manier om jezelf te leren kennen.

Een belangrijk deel van jezelf kennen, is wat is het om een mens te zijn. Of andersgezegd een spiritueel wezen met een menselijke ervaring.

Dit inzicht wil ik met iedereen delen.

Mijn hele leven heb ik voor mijn gevoel nooit begrepen hoe de wereld werkte, hoe mensen met elkaar omgaan, wat mijn drijfveer is, wat mijn blokkades zijn. Vandaar mijn studies in de alternatieve geneeswijze, de alternatieve psychologie.

In de spirituele wereld gaat het altijd om de ziel, bewustzijn, hogerzelf, onderbewustzijn, dromen, reïncarnatie, intuïtie, energie, wat zijn dat?

De quote van Pierre Teilhard de Chardin: “We zijn niet mensen met een spirituele ervaring maar we zijn spirituele wezens met een menselijke ervaring.” heeft mij veel beziggehouden. Het staat ook als qoute op de cover van het boek. Ik voelde dat het klopte, maar ik snapte het niet.

En toen realiseerde ik me: Hoe zou het zijn als we zeker weten dat we spirituele wezens zijn. Oftewel, dat je herinnert wie je werkelijk bent. Dat je naar je eigen leven kijkt met dat gezichtspunt.

Het boek is geschreven vanuit de perceptie dat een bewustzijn naar de aarde kijkt. Stel je voor dat je dat zou herinneren als je mens bent.

Een dergelijk boek heb ik nog nooit gezien. Toen ben ik gaan schrijven...

Herinner wie en wat je bent. Gebruik die kennis in je leven.

Als je je herinnert of als je het je realiseert hoe mooi het leven kan zijn, wat werkelijk mogelijk is, hoe je jezelf tegenhoudt, wat jou tegenwerkt, dan krijg je de verantwoordelijkheid, met andere woorden, de macht, om jouw leven een andere wending te geven.

Om jezelf te kennen is het belangrijk wat het betekent om mens te zijn.

IVDAVRA is de afkorting van Instructie Voor Deelname Aan Virtuele Realiteit Aarde.

IVDAVRA verteld het verhaal hoe een bewustzijn hoort over de aarde en dit wil gaan ervaren. De uitleg die dit bewustzijn krijgt over de aarde en het menszijn, zijn de instructies die gegeven worden voor de deelname.

Het boek is vanuit het gezichtspunt van bewustzijn geschreven. Het avontuur van Stu, het bewustzijn dat de hooofdpersonage is, wordt verteld.

Om uit te leggen hoe mijn bewustzijn, mijn hoger zelf, zich in mijn leven naar voren is gekomen.

Om het verhaal van bewustzijn te relateren aan het leven als mens, nu, op aarde.

Het gaat over mijn kinderjaren, mijn scheiding, en over de situatie waarin we nu leven. Hoe in mijn leven de drang om het leven te begrijpen heb gekregen.

Het boek biedt een beeld, van wat onderbewustzijn, hoger bewustzijn, intuïtie, oftewel het mens-zijn, is. Samengevat, wat spiritualiteit is. Een heldere blik, hoe je naar het mens-zijn kunt kijken, naar jouw leven nu op aarde kunt kijken. Hoe spiritualiteit toe te passen in jouw leven.

Voor coaches, leidinggevenden en iedereen die geïnteresseerd is in het mens-zijn, kan het boek interessante inzichten bieden. Het boek vertelt hoe de mens en het spirituele deel samen kunnen werken.

Voor diegenen die zich afvragen wat het leven zou kunnen betekenen, de macht over hun eigen leven willen hebben, willen terugpakken, die geïnteresseerd zijn in spiritualiteit, mensen die een uitleg zoeken van wat liefde is, kan dit boek nieuwe of andere inzichten bieden.

Ga het contact met je hogere zelf aan. Leer mediteren, doe aan intuitieve ontwikkeling, ga iets creatiefs doen. Dit zijn allemaal manieren om het contact met het hoger zelf te stimuleren.
Er zijn protocollen om het onderbewuste van andere informatie te voorzien. Dit zijn de zogenaamde energie psychologie methodes. PSYCH-K® is daar een voorbeeld van. Zoek en methode die jou aanstaat en ga aan de slag. Er is volgens mij geen andere manier dan dit om jouw leven een wending te geven die jij wilt.
Op deze site staat de link om het boek te bestellen. Deze link staat bovenaan op de home pagina en ondaraan alle pagina's. Het boek is te bestellen bij boekenbestellen.nl.
Om contact op te nemen met Marc Sijm, vul dan het formulier in op de contact pagina.

Uw vraag

Heeft u vragen, gebruik het onderstaande formulier om deze aan de auteur te stellen.

    Marc Sijm