In een andere staat van bewustzijn

In de vorige post (“Virtuele realiteit Aarde”) heb ik een experiment voorgesteld, een eerste experiment om voor jezelf te kunnen verifiëren of het model van de theorie-van-alles zou kunnen kloppen. Ik ben zelf zeer benieuwd of iemand dit experiment heeft gedaan en wat de ervaring is geweest. Ik hoor dat heel graag.

Zelf heb ik dit experiment (natuurlijk) ook gedaan. De eerste keer ontving ik werkelijk direct een beeld, een film, met wat er dan zou zijn gebeurd. Voor ik het door had kwamen de gedachten als: “dit bedenk ik zelf” en “ja, dat is logisch dat het zo zou kunnen zijn gegaan” en nog veel meer van dergelijke gedachtes. Oftewel ik besloot toen al snel dat ik geen informatie had ontvangen maar dat ik het zelf aan het verzinnen was. Experiment mislukt. Het is niet voor mij om dit te doen. En ga zo maar verder.

Hoe met dit denken, deze gedachten, om te gaan? En waarom is het moeilijk te onderscheiden waar die informatie vandaan komt, van jezelf of toch van die gegevens in het bewustzijnsveld.

Verder komen in deze post de onderwerpen waarschijnlijkheid en keuzevrijheid aan bod.

Weer veel leesplezier gewenst!

Gedachten

Gedachten

Op het moment dat die gedachten mijn aandacht kregen of vingen, was ik niet meer in de meditatieve staat die nodig was om de informatie die ik kreeg te observeren, de stroom stopte ook direct. Wat nodig bleek te zijn, is er niets van te vinden. Wat er speelde in mijn mind was een soort van automatisch scepticisme. Intrigerend. Nou dan, geen aandacht er aan geven. Dat was in ieder geval de les die ik er uit geleerd had.

Informatie ontvangen

Het ontvangen van informatie op deze manier in de meditatieve staat komt bij mij binnen als hele beelden, een pakket informatie, die ik kan dan observeren en onderzoeken. Het zijn beelden die er op het moment van de vraagstelling, direct zijn en dat is in het begin best vreemd. Waar het vandaan komt is totaal onduidelijk. Heb ik het zelf verzonnen? Is dit iets van vroeger? Komt dit wellicht toch van die Akasha kronieken? Het wordt niet meegegeven.

Het is makkelijk om er wel of niet in te gaan geloven. Zelf heb ik ervoor gekozen om dat niet te doen.

Oefening is de oplossing

Alle beelden die ik krijg, geven echt niet aan waar ze vandaan komen. Deze informatie komt van mezelf of van een ander persoon of van een film die ik ooit heb gezien of uit het bewustzijn. Dat wordt nooit meegegeven in de informatie.

Na vaak oefenen begon ik steeds meer te herkennen dat informatie toch bepaalde karakteristieken heeft, afhankelijk waar het vandaan is gekomen. Hier geldt dus ook: “Oefening baart kunst!”

Waarschijnlijkheid

Waarschijnlijkheid distributie

Het experiment van vorige week betrof de informatie van de opgeslagen geschiedenis van de simulatie. Het experiment wat ik nu voorstel is betreffende de waarschijnlijke toekomst van de simulatie. En waarom de waarschijnlijke toekomst? Nou, eigenlijk is dat heel logisch, dat is namelijk omdat de spelers keuzevrijheid hebben en daarom de loop van de simulatie, van de toekomst, kunnen beïnvloeden. De toekomst staat niet vast. Als dat namelijk wel zo zou zijn, dan kunnen we als bewustzijnseenheid niets leren, en juist daarom zijn we deelnemer in de virtuele realiteit aarde, om te leren.

Keuzevrijheid

De virtuele realiteit is de leeromgeving en de manier van feedback krijgen op keuzes is de “oorzaak en gevolg” regel in de leeromgeving. Een van de karakteristieken van bewustzijn is vrije wil, de mogelijkheid om keuzes te maken. Als je keuzes maakt, dan hebben die gevolgen, zo werkt het nu eenmaal. Die keuzes bepalen uiteindelijk wat er in de toekomst kan gaan gebeuren. De gevolgen geven feedback of de keuze voor jou klopt en daar kun je van leren. Want als het voor jou niet klopt, dan is het zinnig een andere keuze te maken!

Experiment

Een ander experiment met de gegevensopslag is het opvragen van informatie betreffende de toekomst en de daarbij behorende waarschijnlijkheid.

Keuze

De stappen van het experiment.

Er zijn vast en zeker situaties in jouw leven waar je keuzes te maken hebt, groot of klein. Ik stel je voor naar een situatie te kijken waar een besluit te nemen hebt en welke keuzes dat zouden kunnen zijn. Onthoud deze situatie en de mogelijke keuzes.

Start met de meditatie en kom weer terecht op de plek waar je je niet meer gewaar bent van je lijf, van de ruimte waar je bent, van de geluiden die er zijn, de geuren die er zijn, zelfs dat je niet meer realiseert dat je op de grond of op een stoel zit, “point consciousness”.

Stel jezelf nu de vraag: “Wat heeft de grootste waarschijnlijkheid als ik in die situatie deze keuze maak?“

Kijk wat er gebeurt. Alleen maar observeren.

Als de informatie naar voren is gekomen ga dan verder en stel jezelf de volgende vraag: “Wat heeft de grootste waarschijnlijkheid als ik in die situatie de andere keuze maak?“

En kijk wat er gebeurt. Alleen maar observeren.

Ga door tot alle mogelijke keuzes voorbij zijn gekomen.

Heel veel plezier gewenst met het experiment!

Sneak preview

Voor de volgende post heb ik bedacht het te gaan hebben over de mens, de avatar in de virtuele realiteit, die ervaren wordt door de individuele bewustzijnseenheid, ook wel ziel of hoger zelf genoemd.

Wijsheid en Liefde gewenst aan een ieder.

Marc Sijm, auteur van IVDAVRA

Marc Sijm