Virtuele realiteit aarde

De post van vorige week (”Virtuele realiteit doorgronden”) bevat het statement; “De aarde, het universum, is een dergelijke virtuele realiteit simulatie in het bewustzijnsveld.” Ik hoop dat je hier niet alleen maar sceptisch over bent, maar ook open-minded over kunt zijn om het te willen en kunnen onderzoeken. Nogmaals, ik vraag je niet om het te geloven. Ik stel voor, daag je uit, het voor jezelf te onderzoeken.

Het theorie-van-alles model met de naam “My Big TOE” beschrijft de onderdelen die je allemaal nodig hebt voor het draaien van een simulatie. Deze zal ik een voor een kort beschrijven. De computer, de gegevens, de regels, de spelers en de informatie uitwisseling.

Daarna ga ik ook iets meer vertellen over welke experimenten met dit model mogelijk zijn zodat je het voor jouzelf kan toetsen en wellicht jouw wereldbeeld werkelijk kan of zal veranderen. En, eigenlijk wens ik je dat toe, dat jouw beeld van de wereld, van wat de realiteit is, verandert. Natuurlijk moet je nog steeds naar je werk, heb je zo je verantwoordelijkheden, dat zal niet veranderen, maar wat belangrijk is, bijvoorbeeld wat de zin van het leven is, het kan allemaal veranderen.

Veel leesplezier gewenst! Geniet van deze reis.

Computer

De computer waar het programma van de simulatie draait. Dit gebeurt in het bewustzijnsveld. De plek waar informatie wordt verwerkt en waar informatie wordt gegenereerd om aan te bieden.

Binnenkant computer

Gegevens

De gegevensopslag met alle informatie die nodig is voor de simulatie.

  • De geschiedenis van de simulatie, informatie met wat er gebeurd is en daarbij ook de gebeurtenissen die niet zijn gebeurd maar hadden kunnen gebeuren, met hun waarschijnlijkheid.
  • De toekomst van de simulatie, informatie met wat er allemaal in de toekomst zou kunnen gebeuren en met welke waarschijnlijkheid dit kan gebeuren.
Dataopslag in desktop computer

Regels

De set van regels waaraan alles in de gesimuleerde omgeving voldoet. Deze set is nu precies wat de huidige wetenschap aan het onderzoeken is. Dat zijn de regels in onze fysieke realiteit oftewel de virtuele realiteit aarde. Als je er zo naar kijkt, is het logisch dat het bijkans onmogelijk is om de reden van bestaan, of de manier van het ontstaan van het universum zo te achterhalen. En dat blijkt ook zo te zijn, dat de wetenschap daar niet achter kan komen.

De wetenschap heeft geen antwoorden op vragen als; het begin van het universum (als dat al een begin zou hebben), waarom de natuurwetten bestaan zoals ze zijn, het bestaan van de bewuste geest, waarom dieren (en dus ook mensen) zich voortplanten, wat zwaartekracht nu werkelijk is, wat bijna dood ervaringen zijn, wat het placebo effect nu precies is, en werkelijk nog veel meer.

Spelers

De spelers dat zijn de individuele bewustzijnseenheden die hebben gekozen om aan deze leeromgeving mee te doen. Ik denk dat het woord ‘ziel’ het woord in onze taal is die het best aangeeft waar je dan aan kunt denken. Datgene waarvan we denken en/of weten dat het al bestond voordat we aan dit leven begonnen en wat nog steeds zal bestaan als dit leven geëindigd is.

Informatie uitwisseling

VR bril

De informatie uitwisseling tussen de spelers en de computer, dit zorgt ervoor dat de deelnemers een ervaring hebben. Als je een spel wilt spelen maar je toetsenbord, je muis, je scherm en je luidsprekers doen het ziet, dat kun je niet mee doen.
Wat zou in het geval van virtuele realiteit aarde die informatie uitwisseling kunnen zijn?

  • De zintuigen van de mens.
  • De keuzes die de mens maakt en uitvoert in de leeromgeving.

You have to learn the rules of the game.
And then you have to play better than anyone else.”

Albert Einstein

Experiment

Heb je de tijd genomen om te oefenen met mediteren?

Een experiment met de gegevensopslag van de leeromgeving. De simulatie heeft gegevensopslag als voorwaarde. Dat doet mij ergens aan denken; de Akasha kronieken! Dit is wat Wikipedia er over zegt;

In de theosofie en de antroposofie zijn de Akasha kronieken een compendium van alle universele gebeurtenissen, gedachten, woorden, emoties en intenties die ooit in het verleden, heden of de toekomst hebben plaatsgevonden met betrekking tot alle entiteiten en levensvormen, niet alleen menselijke. Theosofen geloven dat zij gecodeerd zijn in een niet-fysiek bestaansniveau dat bekend staat als het mentale vlak. Er zijn anekdotische verslagen maar geen wetenschappelijk bewijs voor het bestaan van de Akasha kronieken.

Toch wel interessant dat dit bekend is en zo beschreven is.

De stappen van het experiment.

Graaf even in jouw eigen geheugen naar een situatie waar je een zeer belangrijk besluit hebt genomen in jouw leven en onthoud deze situatie.

Start met de meditatie en kom terecht op de plek die ik in het vorige experiment heb beschreven. De plek waar je je niet meer gewaar bent van je lijf, van de ruimte waar je bent, van de geluiden die er zijn, de geuren die er zijn, zelfs dat je niet meer realiseert dat je op de grond of op een stoel zit. Dit is de plek die door sommigen “point consciousness” genoemd wordt. Een goede Nederlandse vertaling kan ik niet vinden.

Stel jezelf nu de vraag: “Wat had er gebeurd als ik een andere keuze had gemaakt?“

En kijk wat er gebeurt. Alleen maar observeren. 

Heel veel plezier gewenst met het experiment!

Mediteren

Sneak preview

De volgende post zal zeer hoogstwaarschijnlijk gaan over wat je bij dergelijke experimenten allemaal kan tegenkomen.

Wijsheid en Liefde gewenst aan een ieder.

Marc Sijm, auteur van IVDAVRA

Marc Sijm