Omslag ontwerp (tweede versie)

Het ontwerp van de omslag van het uit te geven boek ervaar ik als zeer belangrijk voor de presentatie. Het moet aanspreken. Het moet aangeven waar het over gaat. Het mag enigzins mystiek zijn.

De eerste versies hadden een aarde plattegrond als achtergrond met daar overheen een viruele realiteit bril en de bijbehorende controllers als beeld materiaal.

Natuurlijk waren dat op het internet gevonden plaatjes. Dus stock-foto’s zoeken en mijn eigen VR set laten fotograferen.

Het gevoel bleef me bekruipen dat dit niet spreken zou zijn voor mijn boek. Het zou alleen maar de titel in beeld weergeven. En, om heel eerlijk te zijn, is de titel niet wat de lading dekt.

Na een spar sessie met de fotograaf, iemand die al zijn hele leven met beeld bezig is, kwamen we erachter. Er moest iets bij. Een mediterend mens. Meditatie is de manier om met je hoger zelf in contact te komen en/of te blijven.

Dus over de eerdere versie, met VR bril op de plattegrond gaat een beeld van een mediterend mens komen.

Het ontwerp voelt al af. Ook al moet het nog helemaal in PhotoShop gemaakt worden, zodat de drukker er iets mee kan doen. Met dank aan Matthijs Terberg voor de feedback en het in PhotoShop opzetten van de uiteindelijke cover.

Marc Sijm