Recensies

Verwondering

Ik heb genoten van dit boek, van het begin tot het eind. Vooral omdat het zo’n onverwachtse kost was. Een hele mooie visie over hoe wij momenteel in onze ‘wereld’ staan. En wat we misschien zouden kunnen veranderen in ons huidige leven. Het zorgt in ieder geval voor groei van het bewustzijn.

Topsy (waardeert het boek met een 9 uit 10) op 16-11-2023

Een helikopterview van wat wij hier ervaren

Hoi Marc, op deze rustige Tweede Kerstdag las ik zojuist de laatste woorden van jouw boek, ik heb het nu dus uit en voel de behoefte je erover een bericht te sturen.
Ik was superbenieuwd naar wat je had geschreven na ons gesprek een paar maanden geleden. Het eerste hoofdstuk vond ik moeilijk door te komen maar daarna stroomde (!) het fijn.
Een helikopterview van wat wij hier ervaren en waarom dat zo is heb je in mijn ogen geschreven. En in de persoonlijke hoofdstukken tussen het verhaal door herkende ik veel uit mijn eigen jeugd en latere leven.
Het laatste hoofdstuk met de opsomming en je all-over doel om ons weer in het bewust zijn te krijgen van HOE een fijn en gelukkig leven te leiden, weg van de slavernijgewoonte waar we in zijn opgegroeid geeft me een licht en blij gevoel.
Dank je wel voor het op deze manier op een rijtje zetten van ontdekkingen die de vrijdenkende mens tot nu toe gedaan heeft, en het weer woorden geven aan het heel duidelijke perspectief waar we ons op kunnen richten neerzetten. Het lag al klaar maar nu weet ik het zeker, het volgende boek dat ik nu ga lezen is het boek van Bruce Lipton.
Een hartegroet van Kit

– Kit – Kunstenaar

Een boek dat je bijblijft, je kernwaarden raakt, licht biedt

Nieuwsgierig naar de inhoud, ik was getriggerd door de cover, begon ik te lezen. En toen was ik even stil. Dat duurde niet lang, want het boek laat je meekijken vanuit een onverwachte invalshoek, die je meeneemt op een geweldige reis. Waarbij je van toeschouwer deelnemer wordt. Het boek inspireert, laat je opnieuw kijken naar het mens zijn, het leven op aarde, je naasten, je keuzes, je doel. Het biedt een zienswijze waarbij ik licht en ruimte ervaar. En in de hectiek van de dag, zelfs geruime tijd nadat ik het boek gelezen heb, resoneert dit bij mij en denk ik even aan het boek. En dan is de hectiek minder hectisch en word ik herinnerd aan mijn hoger doel.

– Jennifer Heuvel – Chemicus, Yoga docent

Verwondering

Wie ben ik eigenlijk?
Als je Marcs boek leest word je in volle vaart meegezogen in de wereld van het prille bewustzijn, en hoe energetische Wezens zichzelf door leren tot ontwikkeling brachten, door zich te ontwikkelen tot mens, met onze Aarde als oefenterrein om te leren. Deze omdraaiing van de ’normale’ onderzoekingsweg, vanuit het mens-zijn, en o.a. te mediteren en zelfonderzoek te doen, maar nu met het Grotere Bewustzijn en Haar/Zijn vele afsplitsingen als starting point, is voor mij nieuw. Dat is leuk en verrassend, en wellicht zelfs een goede manier om je dagelijkse spirituele ‘onderhoud’ een nieuwe impuls te geven. Het boek laat je in verwondering achter. Marc vlocht zijn eigen persoonlijke levensverhaal als ‘menswezen’ als voorbeeld en toetsing van zijn inzichten door de verhaallijn van de ontwikkeling van de Wezens heen. Dat maakt het goed leesbaar. Verfrissend!

– Marciel Witteman – Hoofdredacteur Yoga Internationaal, Yoga & meditatieleraar

Is deze wereld echt, of is het slechts een droom?

Marc Sijm verstaat de kunst om een uitdagend gedachtenexperiment om te zetten in een boeiend verhaal: Bestaat deze wereld echt, of leven we in een computersimulatie? De auteur laat ons door de ogen van de incarnerende bewustzijnseenheid Stu naar de aarde en de mens kijken. Dit verrassende perspectief toont ons de hogere functie van ons leven: een leerschool. We zijn hier op aarde als bewustzijn om ons te ontwikkelen, om de valse illusie van afgescheidenheid te doorzien.
Door een aantal persoonlijke hoofdstukken op te nemen geeft de auteur ons een inkijkje in zijn eigen pad naar bewustzijnsontwikkeling. Hij stelt zich hierin heel kwetsbaar op en laat eens te meer zien dat datgene waar je je tegen verzet, steeds opnieuw op je pad zal komen totdat je de les die erin besloten ligt, hebt geleerd.
Het steeds terugkerend thema van illusie of werkelijkheid roept associaties op met de film The Matrix en de allegorie van Plato’s grot, maar doet me vooral denken aan dat populaire Engelstalige kinderliedje: Row, row,row your boat gently down the stream, merrily, merrily, merrily, life is but a dream… Roei rustig met de stroom mee, genietend van de tocht, het leven is slechts een droom…

– Ria Schopman – Tekstschrijver, De Letterbrug

Waanzinnig

Wat een waanzinnig goed boek! Het boek is de wereld waarin ik mij graag bevind. Boeiend geschreven. Prachtig hoe het wordt verteld. Wat dit boek beschrijft is het besef van wat de levenservaring op deze aarde is. Een validatie van ‘liefde overwint alles’ en ‘een met alles’.
Dank dat je dit met de wereld deelt. Ik heb ervan geleerd. Wat ik ervaren heb in mijn eigen leven, kan ik nu, mede namens je geschreven energie, nog meer waarderen, beter begrijpen, verwoorden en nog meer verfijnen in de toekomst.
Wanneer wij ontdekken wie we werkelijk zijn, gewaar daarvan zijn, is het leven op elk moment van bestaan Magisch.
Wanneer wij herkennen en erkennen wie we daadwerkelijk zijn, volledige gewaarwording daarvan hebben in alle aspecten (horen, zien, ruiken, proeven, voelen, denken, waarnemen) is het leven op elk moment van bestaan een Magische ervaring.

– Euvie Tyani Karijoredjo – Ondernemer, Associate Pranic Healing Instructor

Boeiend

Fascinerend boek. Actuele wetenschap, het nieuwe mensbeeld, bewustzijn en quantum fysica. Het pakte mij, doordat het is geschreven als persoonlijk verhaal, diepgaand is en toch ook lekker leesbaar door de praktische insteek en verfrissende kijk op onze realiteit. Ik vond het een inspirerende booster in deze tijd!

Een boeiend en fascinerend verhaal over het leven, waarin je wordt meegenomen in de werkelijkheid van de schrijver of is deze virtuele realiteit wellicht wel de werkelijkheid? Een verrassende ontdekkingsreis door de wereld van Zijn, de natuurkundige wetten, de oude wijsheden, bewustwording, licht en donker, persoonlijke ontwikkeling, passend bij deze tijd, waarin veel mensen op zoek zijn naar, bezieling versus belichaming.

Boeiend tot laatste bladzijde, Mooie vormgeving en leesletter, Booster!

– Helma Robbers – Coach, Trainer, Cantaloupe

Een Ander Perspectief

Je wordt bij de hand genomen om dingen te zien vanuit een ander perspectief. Met een persoonlijke visie van de auteur. En dan vallen er puzzelstukjes op zijn plaats. Of je beseft dat je het al wist maar het nog niet wilde zien. Dit smaakt naar meer wat mij betreft.

– Yosefien – Healer, Trainer

Inspirerend

In zijn boek IVDAVRA wordt een verhaal vertelt op basis van inzichten uit nieuwe wetenschappelijke inzichten en geïllustreerd met persoonlijke gebeurtenissen uit Marc zijn leven. Samen geeft dat inzicht over hoe onze werkelijkheid in elkaar zit. De natuurwetenschappelijke theorieën van Thomas Campbell en Bruce Lipton heeft Marc Sijm duidelijk bestudeerd en daarna grondig verwerkt en verteerd zodat ze voor een groter publiek toegankelijk worden.
Heel interessant voor iedereen die graag anders naar de werkelijkheid kijkt en nieuw perspectief wil vinden.
Bij het lezen van het boek voelde ik een intense stroom van Liefde en Waarheid door me heen komen. Ik verwacht dat deze ervaring bij veel mensen kan ontstaan en dat dit steunend en sterkend is om door deze tijd heen te gaan naar een wereld met meer ruimte voor wat werkelijk van belang is in het leven en tussen ons mensen.

– Marie-Thérèse – Coach

Enjoy life don’t take it to seriously

Marc heeft een fantastisch boek geschreven. Heel vlot en begrijpbaar geschreven hoe het allemaal in elkaar zit. Hoe wij als zielen voorbereid worden op onze menselijke ervaring hier op aarde. Door dit boek te lezen wordt je steeds bewuster van het leven. Enjoy life don’t take it to seriously. Zeker een aanrader om meer te weten te komen hoe het leven in elkaar zit. Thank you Marc .

– Naomi Frangie – Coach

Kijk anders naar jouw leven

Wat een creatieve en verrassende kijk op het leven. Het zou je zomaar nieuwe inzichten kunnen geven. Dat je vragen stelt bij zaken die je anders maar voor lief neemt. Waardevol, een eerste stap naar zuivering en groei lijkt mij. Lees het! Het zal je zeker iets brengen.

Verrassend, Toegankelijk, Spiritueel

– Hexje01 – Den Haag

Geroerd

Ik heb vandaag mijzelf getrakteerd op IVDAVRA en in een ruk gelezen. Heerlijk en was tot tranen geroerd omdat het zo resoneert.

– Saskia – Den Haag

Uw recensie

Mocht u een recensie willen opsturen om op deze pagina te laten plaatsen, dan kunt u dat doen via het volgende recensieformulier.

    Marc Sijm