Quantum bijeenkomst met collega coaches

Vanuit de interesse voor de nieuwe wetenschappen op natuurkundig en biologisch vlak en het andere perspectief op de werkelijkheid dat dit geeft, namelijk een wereld zonder afgescheidenheid, een holistisch mensbeeld en één onderliggend energieveld (het ‘quantum-veld’) hebben Helma en ik een bijeenkomst georganiseerd met collega coaches.

Aan de hand van een interview / gesprek met Marc over zijn roman IVDAVRA en de kennis die is opgedaan door het bestuderen van die nieuwe wetenschap gaan we met elkaar in gesprek over deze fascinerende kijk op onze werkelijkheid.

Het onderwerp is de nieuwe wetenschap. De titel van de uitnodiging: Lets go Quantum!

Lets go quantum is een uitspraak van de ge-animeerde Dr. Quantum in de documentaire What the Bleep: Down the Rabbit Hole als een van de paradoxen van de quantum fysica wordt uitgelegd, namelijk het double-slit experiment. In de video hieronder zegt hij dat op de tijd 1:58.

Wat is eigenlijk dat ‘quantum-veld’? Wat zegt de nieuwe wetenschap daarover? Wat heeft dat te maken met ons dagelijkse leven en werk? Geeft het ons een ander wereldbeeld met andere spelregels of is zelfs het hele spel anders?

Genoeg onderwerpen om over te praten dus.


De avond was werkelijk bijzonder, bruisend en inspirerend. De tijd vloog voorbij. Voor we het wisten was er iemand die zei: Het is al 23:00! Ik moet nu echt terug naar huis!

Mijn dank gaat uit naar Helma en naar alle deelnemers. Het was voor mij de meest fantastische ervaring van de afgelopen tijd. Tot zeer binnenkort voor het vervolg, als allen het boek IVDAVRA hebben gelezen. Ik heb er nu al zin in.


Enkele reacties van de aanwezige collega coaches.

Dank jullie wel voor deze interessante avond! Ik zie uit naar een vervolg!
Nogmaals dank voor de avond! Stof tot nadenken en vooral heel leuk om zo bij elkaar te zijn.
Het was een mooie samenkomst… Ook ik geniet nog na.
Ik heb zo genoten gisteravond van alles wat was. Ik heb vandaag mijzelf getrakteerd op IVDAVRA en in een ruk gelezen. Heerlijk en was tot tranen geroerd omdat het zo resoneert.

Ik kijk uit naar het vervolg!

Marc Sijm