De boekpresentatie van IVDAVRA in Breda

In een alternatieve bedrijfshal op een industrieterrein in Breda worden bijeenkomsten gegeven voor spirituele presentaties en cursussen. Dansen, mediteren, voorstellingen en boekpresentaties.

Marc Sijm (ik dus) was daar ook in februari om IVDAVRA te presenteren.

Alle nieuwe ervaringen die na het schrijven van IVDAVRA op mij afkomen zijn echt leuk en spannend. Dat wil ik graag als eerste zeggen.

Deze zaal bekijken of en hoe de presentatie gegeven kan worden. Is er een podium, waar staan de stoelen van de bezoekers? Is een geluidsinstallatie nodig en zo ja, is het dan ook aanwezig?

Is het een presentatie of een interview? Ik had een presentatie voorbereid. Marie Therese, een vriend en collega coach, die mij heeft uitgedaagd een presentatie te geven in Breda wilde mij ook wel interviewen. Dus dat was snel besloten. De vorm zou een interview worden.

Hoe zorgen we ervoor dat er kaartjes gekocht gaan worden? De zaal dient natuurlijk ook betaald te worden. Dus hoe moet dat geregeld worden? ik leer allemaal nieuwe dingen.

Moet er ook nog een poster komen te hangen? Hoeveel boeken neem ik mee om daarna eventueel te verkopen? En nog meer zaken die geregeld zouden meten worden.

De gezonde spanning die daarmee te paard gaat. De onzekerheid die af en toe de kop op steekt. Wat een andere wereld ervaar ik nu.

En dan is het de avond van de presentatie. Ben ik nerveus of ben ik rustig? Ik ben rustig. Komen de bezoekers allenmaal en op tijd? Ze komen allemaal op tijd. Wordt ik nerveus van de mensen, die ik niet ken, die in de zaal gaan zitten? Ik blijf rustig.

Het werken met mijn onderbewuste heeft bewezen mijn ervaring van zenuwachtigheid te veranderen naar rust. Je moest eens weten hoe verselijk nerveus ik altijd geweest ben om voor een groep te spreken.

De boekpresentatie was een ontzettend leuke ervaring voor mij. Ik hoop dat iedereen die er bij was ook een heerlijke avond heeft gehad. Dank je Marie Therese voor de uitdaging en de begeleidende vragen, het heeft mij zeer geholpen. Dank je wel bezoekers voor jullie interesse en de vragen die gesteld zijn. Dat was de reden waarom het langer heeft geduurd dan gepland. Ik heb er van genoten. Dank je wel George voor het nemen van foto’s. Dank je wel zaal eigenaar voor het mogen gebruiken van de zaal.

Op naar de volgende presentatie!

Als iemand een leuke locatie weet, of een groep mensen kent die geinteresseerd zouden kunnen zijn in IVDAVRA, mijn spitritueel roman, dan hoor ik dat zeer graag.

Persbericht.

Contact.

Marc Sijm