IVDAVRA

cover ivdavra auteur marc sijm

Titel

IVDAVRA

Subtitel

Instructie Voor Deelname Aan Virtuele Realiteit Aarde.

Het thema

We zijn op aarde om te leren, om ons bewustzijn te ontwikkelen, om de valse illusie van afgescheidenheid te doorzien. Vele onderwerpen komen aan bod: reïncarnatie, eenheidsbeginsel, het leven als leerervaring, karma, bewustzijnsontwikkeling, de oorsprong van de kosmos en de mens, kwantumfysica, de digitale revolutie, epigenetica.

Het verrassende perspectief

De lezer kijkt door de ogen van de bewustzijnsfiguren Stu, Erv, en Maestro naar onze planeet, de mensheid, de natuur, het God-Principe, en ons gedrag.

De intermezzo’s

Deze gedeeltes in het boek zijn auto-biografisch. Marc stelt zichzelf hierin kwetsbaar op. Bovendien is het een mooie illustratie van hoe de computersimulatie Aarde in de praktijk werkt: als leerschool. Het was Carl Jung die zei: What you resist, persists. Verzet je niet tegen wat er op je pad komt, het zal blijven terugkomen totdat je de les die erin besloten ligt hebt geleerd. De schrijver deelt hierin ook een maatschappijkritische blik, die velen zullen delen, of waardoor bij sommigen mensen een lampje kan gaan branden.

MarcSijm - IVDAVRA - Intermezzo
MarcSijm – IVDAVRA – Intermezzo’s

De onderliggende boodschap

Geniet van het leven. Vind het voor jou juiste pad naar jouw persoonlijke waarheid. Ik wens iedereen een leven met een overvloed van liefde, zeer veel voorspoed en een zich steeds verder ontwikkelende wijsheid toe.

Productspecificaties

Auteur: Marc Sijm
Titel: IVDAVRA
Subtitel: Instructie Voor Deelname Aan Virtuele Realiteit Aarde

Inhoud

Taal: Nederlands
Bindwijze: Paperback
Druk: 1ste druk
Verschijningsdatum: november 2021
Afmetingen: 21,0 x 14,5 x 2,6 cm
Aantal pagina’s: 257 pagina’s
Gewicht: 385 g
Illustraties: Nee

Betrokkenen

Auteur: Marc Sijm
Tekstbureau: De Letterbrug
Uitgever: Marc Sijm
Drukkerij: PUMBO

EAN

EAN: 9789090353449

Bestellen

Nederlandse cover

Het boek IVDAVRA in het Nederlands is te bestellen als paperback en als hardcover.

IVDAVRA cover Engelse versie

In het Engels is IVDAVRA als paperback te bestellen.

Recensies

Een boek dat je bijblijft, je kernwaarden raakt, licht biedt

Nieuwsgierig naar de inhoud, ik was getriggerd door de cover, begon ik te lezen. En toen was ik even stil. Dat duurde niet lang, want het boek laat je meekijken vanuit een onverwachte invalshoek, die je meeneemt op een geweldige reis. Waarbij je van toeschouwer deelnemer wordt. Het boek inspireert, laat je opnieuw kijken naar het mens zijn, het leven op aarde, je naasten, je keuzes, je doel. Het biedt een zienswijze waarbij ik licht en ruimte ervaar. En in de hectiek van de dag, zelfs geruime tijd nadat ik het boek gelezen heb, resoneert dit bij mij en denk ik even aan het boek. En dan is de hectiek minder hectisch en word ik herinnerd aan mijn hoger doel.

– Jennifer Heuvel – Chemicus, Yoga docent

Verwondering

Wie ben ik eigenlijk?
Als je Marcs boek leest word je in volle vaart meegezogen in de wereld van het prille bewustzijn, en hoe energetische Wezens zichzelf door leren tot ontwikkeling brachten, door zich te ontwikkelen tot mens, met onze Aarde als oefenterrein om te leren. Deze omdraaiing van de ’normale’ onderzoekingsweg, vanuit het mens-zijn, en o.a. te mediteren en zelfonderzoek te doen, maar nu met het Grotere Bewustzijn en Haar/Zijn vele afsplitsingen als starting point, is voor mij nieuw. Dat is leuk en verrassend, en wellicht zelfs een goede manier om je dagelijkse spirituele ‘onderhoud’ een nieuwe impuls te geven. Het boek laat je in verwondering achter. Marc vlocht zijn eigen persoonlijke levensverhaal als ‘menswezen’ als voorbeeld en toetsing van zijn inzichten door de verhaallijn van de ontwikkeling van de Wezens heen. Dat maakt het goed leesbaar. Verfrissend!

– Marciel Witteman – Hoofdredacteur Yoga Internationaal, Yoga & meditatieleraar

Is deze wereld echt, of is het slechts een droom?

Marc Sijm verstaat de kunst om een uitdagend gedachtenexperiment om te zetten in een boeiend verhaal: Bestaat deze wereld echt, of leven we in een computersimulatie? De auteur laat ons door de ogen van de incarnerende bewustzijnseenheid Stu naar de aarde en de mens kijken. Dit verrassende perspectief toont ons de hogere functie van ons leven: een leerschool. We zijn hier op aarde als bewustzijn om ons te ontwikkelen, om de valse illusie van afgescheidenheid te doorzien.
Door een aantal persoonlijke hoofdstukken op te nemen geeft de auteur ons een inkijkje in zijn eigen pad naar bewustzijnsontwikkeling. Hij stelt zich hierin heel kwetsbaar op en laat eens te meer zien dat datgene waar je je tegen verzet, steeds opnieuw op je pad zal komen totdat je de les die erin besloten ligt, hebt geleerd.
Het steeds terugkerend thema van illusie of werkelijkheid roept associaties op met de film The Matrix en de allegorie van Plato’s grot, maar doet me vooral denken aan dat populaire Engelstalige kinderliedje: Row, row,row your boat gently down the stream, merrily, merrily, merrily, life is but a dream… Roei rustig met de stroom mee, genietend van de tocht, het leven is slechts een droom…

– Ria Schopman – Tekstschrijver, De Letterbrug

Waanzinnig

Wat een waanzinnig goed boek! Het boek is de wereld waarin ik mij graag bevind. Boeiend geschreven. Prachtig hoe het wordt verteld. Wat dit boek beschrijft is het besef van wat de levenservaring op deze aarde is. Een validatie van ‘liefde overwint alles’ en ‘een met alles’.
Dank dat je dit met de wereld deelt. Ik heb ervan geleerd. Wat ik ervaren heb in mijn eigen leven, kan ik nu, mede namens je geschreven energie, nog meer waarderen, beter begrijpen, verwoorden en nog meer verfijnen in de toekomst.
Wanneer wij ontdekken wie we werkelijk zijn, gewaar daarvan zijn, is het leven op elk moment van bestaan Magisch.
Wanneer wij herkennen en erkennen wie we daadwerkelijk zijn, volledige gewaarwording daarvan hebben in alle aspecten (horen, zien, ruiken, proeven, voelen, denken, waarnemen) is het leven op elk moment van bestaan een Magische ervaring.

– Euvie Tyani Karijoredjo – Ondernemer, Associate Pranic Healing Instructor

Boeiend

Fascinerend boek. Actuele wetenschap, het nieuwe mensbeeld, bewustzijn en quantum fysica. Het pakte mij, doordat het is geschreven als persoonlijk verhaal, diepgaand is en toch ook lekker leesbaar door de praktische insteek en verfrissende kijk op onze realiteit. Ik vond het een inspirerende booster in deze tijd!

Een boeiend en fascinerend verhaal over het leven, waarin je wordt meegenomen in de werkelijkheid van de schrijver of is deze virtuele realiteit wellicht wel de werkelijkheid? Een verrassende ontdekkingsreis door de wereld van Zijn, de natuurkundige wetten, de oude wijsheden, bewustwording, licht en donker, persoonlijke ontwikkeling, passend bij deze tijd, waarin veel mensen op zoek zijn naar, bezieling versus belichaming.

Boeiend tot laatste bladzijde, Mooie vormgeving en leesletter, Booster!

– Helma Robbers – Coach, Trainer, Cantaloupe

Een Ander Perspectief

Je wordt bij de hand genomen om dingen te zien vanuit een ander perspectief. Met een persoonlijke visie van de auteur. En dan vallen er puzzelstukjes op zijn plaats. Of je beseft dat je het al wist maar het nog niet wilde zien. Dit smaakt naar meer wat mij betreft.

– Yosefien – Healer, Trainer

Inspirerend

In zijn boek IVDAVRA wordt een verhaal vertelt op basis van inzichten uit nieuwe wetenschappelijke inzichten en geïllustreerd met persoonlijke gebeurtenissen uit Marc zijn leven. Samen geeft dat inzicht over hoe onze werkelijkheid in elkaar zit. De natuurwetenschappelijke theorieën van Thomas Campbell en Bruce Lipton heeft Marc Sijm duidelijk bestudeerd en daarna grondig verwerkt en verteerd zodat ze voor een groter publiek toegankelijk worden.
Heel interessant voor iedereen die graag anders naar de werkelijkheid kijkt en nieuw perspectief wil vinden.
Bij het lezen van het boek voelde ik een intense stroom van Liefde en Waarheid door me heen komen. Ik verwacht dat deze ervaring bij veel mensen kan ontstaan en dat dit steunend en sterkend is om door deze tijd heen te gaan naar een wereld met meer ruimte voor wat werkelijk van belang is in het leven en tussen ons mensen.

– Marie-Thérèse – Coach

Enjoy life don’t take it to seriously

Marc heeft een fantastisch boek geschreven. Heel vlot en begrijpbaar geschreven hoe het allemaal in elkaar zit. Hoe wij als zielen voorbereid worden op onze menselijke ervaring hier op aarde. Door dit boek te lezen wordt je steeds bewuster van het leven. Enjoy life don’t take it to seriously. Zeker een aanrader om meer te weten te komen hoe het leven in elkaar zit. Thank you Marc .

– Naomi Frangie – Coach

Kijk anders naar jouw leven

Wat een creatieve en verrassende kijk op het leven. Het zou je zomaar nieuwe inzichten kunnen geven. Dat je vragen stelt bij zaken die je anders maar voor lief neemt. Waardevol, een eerste stap naar zuivering en groei lijkt mij. Lees het! Het zal je zeker iets brengen.

Verrassend, Toegankelijk, Spiritueel

– Hexje01 – Den Haag

Geroerd

Ik heb vandaag mijzelf getrakteerd op IVDAVRA en in een ruk gelezen. Heerlijk en was tot tranen geroerd omdat het zo resoneert.

– Saskia – Den Haag

Uw recensie

Mocht u een recensie willen opsturen om op deze pagina te laten plaatsen, dan kunt u dat doen via het volgende recensieformulier.

  Marc Sijm

  Zolang ik mij kan herinneren ben ik al geboeid door wat mij beweegt, wat mij tegenhoudt, wat een mens beweegt en wat een mens tegenhoudt. Hoe mensen anders zijn van elkaar en toch ook weer precies hetzelfde zijn.

  Wie ben ik zelf? Wat is dat: een mens zijn? Wat is het doel van mij in dit leven? De levensvragen die waarschijnlijk iedereen wel eens voorbij heeft laten komen.

  Door alle informatie die ik in die continue ontdekkingsreis tot me heb genomen, heb ik mij ontwikkeld tot wie ik nu ben.

  Geschoold in de bouwkundige techniek, werkzaam in de informatica in de wereld van grote informatica projecten, bij de “big corporates”, opgeleid in Chinese geneeskunde, intuïtieve ontwikkeling en Effortless coaching en PSYCH-K® Facilitators.

  Hoe mensen mij omschrijven: Een aandachtige luisteraar, een prater, open-minded en sceptisch. Een techneut, een gevoelsmens, een snelle scherpe denker, iemand die een verrassend ander perspectief kan geven.

  En toen ging ik een boek schrijven…

  Marc Sijm IVDAVRA Foto Manuscript met tekst
  Marc Sijm IVDAVRA Foto Manuscript

  Laatste berichten

  • De rol van ouder
   In het vorige bericht “De fase van volwassene”, heb ik het al genoemd, ik ga het hebben over het ouderschap. Hoe kies je ervoor om kinderen te krijgen? Voelde je de niet te stoppen drang om kinderen te krijgen, wellicht dat je een soort weten had dat kinderen het belangrijkste …
  • De fase van volwassene
   Als mens, als avatar in de virtuele realiteit, doorloop je verschillende fasen. Je wordt geboren als baby en je groeit verder naar peuter, kind, adolescent (puber), volwassene, senior, om maar een paar fasen te noemen. Hoe je het ook wendt of keert, dit ga je doorlopen. De vorige post over …
  • Waarschijnlijkheid en vrije wil
   Vorige week, in het bericht “De mens, de avatar in de virtuele realiteit” schreef ik over de avatar, oorzaak-en-gevolg en waarschijnlijkheid. In deze post ga ik het hebben over vrije wil, keuzevrijheid en intentie. Hebben we nu wel of geen vrije wil? Of staat alles in de toekomst al vast? …
  • De mens, de avatar in de virtuele realiteit
   Tot nu heb ik geschreven over een andere manier om naar de wereld te kijken, namelijk dat de aarde een virtuele realiteit is, een leeromgeving voor individuele bewustzijnseenheden. Steeds meer wetenschappers beginnen in te zien dat het bewustzijnsveld, het quantumveld, het nulpunt veld of hoe het ook genoemd wordt, de …
  • In een andere staat van bewustzijn
   In de vorige post (“Virtuele realiteit Aarde”) heb ik een experiment voorgesteld, een eerste experiment om voor jezelf te kunnen verifiëren of het model van de theorie-van-alles zou kunnen kloppen. Ik ben zelf zeer benieuwd of iemand dit experiment heeft gedaan en wat de ervaring is geweest. Ik hoor dat …
  • Virtuele realiteit aarde
   De post van vorige week (”Virtuele realiteit doorgronden”) bevat het statement; “De aarde, het universum, is een dergelijke virtuele realiteit simulatie in het bewustzijnsveld.” Ik hoop dat je hier niet alleen maar sceptisch over bent, maar ook open-minded over kunt zijn om het te willen en kunnen onderzoeken. Nogmaals, ik …

  Marc Sijm